przygotowanie, wydawanie i umożliwienie spożycia gorącego posiłku w formie obiadów, w tym obiadów dietetycznych dzieciom w stołówce w Szkole Podstawowej Nr 3 w Darłowie ul. WOP 12 w okresie od 2 stycznia do 31 grudnia 2017 roku, w łącznej ilości nieprzekraczającej 30.000 obiadów

Informacje o przetargu

Rozstrzygnięto:
2017-01-13
Części:
NIE
Wadium:
NIE
Zakończony:
TAK
Numer ogłoszenia:
252
Numer ogłoszenia wyników:
252
Data składania ofert:
2017-01-13
Data ogłoszenia wyników:
2017-01-13
Rodzaj procedury:
Z Wolnej Ręki
Rodzaj przetargu:
Usługi
Rodzaj zamawiającego:
Administracja samorządowa
Data ogłoszenia wyników:
2017-01-13
Zamawiający

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej Darłowo

Zobacz wszystkie przetargi tego zamawiającego

Ul. O.D. Tynieckiego 20
76 -150 Darłowo.
Województwo zachodniopomorskie.

REGON: 33003382800000

Telefon: 94 3146776
Fax: 0-943146776
E-mail: ****_*******@zeto.koszalin.pl

CPV

55.52.31.00: Usługi w zakresie posiłków szkolnych

Szukaj przetargów 55.52.31.00 Wyszukaj przetargi 55.52.31.00 w mieście Darłowo

Treść przetargu:

1)	wydawanie obiadów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku, tj. w dni zajęć szkolnych z wyłączeniem : 6 stycznia, 17 kwietnia, 1 maja, 3 maja,                 15 czerwca, 15 sierpnia, 1 listopada,  oraz 25 i  26 grudnia 2017 roku,
2)	dożywianie dzieci w zależności od potrzeb może odbywać się również 
w okresie ferii świątecznych oraz wakacji szkolnych ,
3)	obiad powinien składać się z zupy ( min. 500 ml), drugiego dania, surówki lub gotowanych jarzyn oraz kompotu,
4)	gorące posiłki przygotowywane powinny być zgodnie  z  warunkami określonymi w ustawie z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia  (Dz. U. z 2015 r., poz. 594 z późn. zm.) i przepisami wykonawczymi do w/w ustawy oraz wymogami Sanepidu,
5)	gorące posiłki powinny być realizowane w 2 formach, tj. w formie posiłków tradycyjnych oraz posiłków dietetycznych,
6)	posiłki dietetyczne (lekkostrawne) powinny być wydawane dzieciom, które ze względów zdrowotnych lub innych nie mogą jeść potraw tradycyjnych. Posiłki dietetyczne stanowić powinny ok. 20 % ogólnej liczby posiłków.    
7)	przy przygotowywaniu posiłków dietetycznych należy uwzględnić zalecenia tj.:
-	wykluczenie potraw tłustych i ciężkostrawnych,
-	wykluczenie potraw zawierających dużą ilość błonnika (np. grube kasze),
-	wykluczenie ostrych przypraw,
-	potrawy muszą być przygotowywane w procesie obróbki termicznej tylko poprzez gotowanie, duszenie, parowanie,
-	wykluczenie z diety lekkostrawnej warzyw podawanych na surowo powodujących wzdęcia,
-	wykluczenie pieczywa razowego, wykluczenie z diety soków owocowych i syropów.
-	dieta lekkostrawna może być (jeśli jest w danym dniu taka możliwość) sporządzana na bazie diety tradycyjnej pod warunkiem, że spełniać będzie wszystkie zalecenia dotyczące diety lekkostrawnej.
8)	posiłki powinny być urozmaicone,  przyrządzane  w dniu wydania, z pełnowartościowych świeżych produktów posiadających aktualne terminy ważności, powtarzające się nie częściej niż co 10 dni,
9)	przedstawianie do akceptacji Zamawiającemu z 3 dniowym wyprzedzeniem cotygodniowego jadłospisu z podaną gramaturą dań,
10)	wywieszenie, w widocznym miejscu, czytelnej informacji o godzinach otwarcia stołówki i cotygodniowego jadłospisu,
Wyniki

Część przetargu: 1

Wykonawca: Firma Handlowo-Usługowa MIRA Mirosława Sidło
Cena: 242 000,00 zł
Otrzymano: 1 ofert, w tym 1 oceniano, 0 odrzucono.
Ceny ofertowe wyniosły od: 242 000,00 zł do 242 000,00 zł (od 108% do 108% szacowanej kwoty) przy wartości szacunkowej 224 074,00 zł

Kryteria oceny wykonawców

Komentarze

comments powered by Disqus